Alyvuogių aliejus Extra Virgin, Ispanija, 5 l

Alyvuogių aliejus Extra Virgin, Ispanija, 5 l

Alyvuogių aliejus Extra Virgin, Ispanija, 5 l
Gamintojas (-a) OLIBAZA, Ispanija
Šiuo metu prekės neturime
Kaina 95,00Lt
Kiekis  
      

Šalto spaudimo, nerafinuotas, jame gausu Omega-9 r. r., antioksidantų (vit. E, chlorofilo, karotinų ir kt.), vitaminų A, D ir K. Tai saugios, sveikos ir lengvai virškinamos 100 % alyvuogių sultys, išgaunamos tik mechaniniu būdu.  5 litrai

TIESIAI IŠ SAULĖTOS PIETŲ ISPANIJOS.


Atraskite tikrą ispaniško aliejaus skonį ir įgyvendinkite visas gero skonio fantazijas.

Didžioji dalis maisto gaminimo procesų neapsieina be aliejaus. Sveikatos specialistai būtent į jį pirmiausia ir siūlo atkreipti dėmesį. Tiek maistui, tiek odai vertingiausi yra nerafinuoti, t. y. chemiškai neapdoroti, neišgryninti aliejai, gauti pirmojo šalto spaudimo būdu. Tik tokie aliejai yra gyvi – išlaiko savo vertingąsias savybes, juose lieka įvairių rūgščių, vitaminų ir kitų bioaktyvių medžiagų.

Aliejų karaliumi vadinamas alyvuogių aliejus. Tai viena vertingiausių gastronominių dovanų, kurias visam pasauliui teikia saulėti kraštai. Žvelgiant į alyvuogių aliejaus gamintojų žemėlapį matyti, kad Ispanija – pagrindinė alyvuogių aliejaus gamintoja pasaulyje. Šioje šalyje auga 24 alyvuogių rūšys.

Kaip degustuojant vyną, taip ir vertinant alyvuogių aliejų pasitelkiami regėjimas, uoslė ir skonis. Žinant, kokiomis savybėmis pasižymi vienas ar kitas aliejus, galima išvengti klaidų. Pavyzdžiui, geras pietų Ispanijos alyvuogių aliejus pasižymi žalsvai auksine spalva. Tad jei jums į rankas patenka geltonas, galima įtarti, kad tai jau pasenęs produktas.

Degustuojant alyvuogių aliejus įpilamas į plačiadugnę taurę ir pašildomas laikant ją delnuose – aliejaus temperatūra turi būti apie 28 °C. Tada jis uodžiamas – bandoma pagauti kvapo natas. Aliejus gali dvelkti daržovėmis, vaisiais, žole, prieskoninėmis žolelėmis, turėti migdolų prieskonį. Alyvuogių aliejaus skonis tiriamas panašiai kaip ir vyno. Nuryjamas gurkšnelis ir bandoma įvertinti, koks skonis jaučiamas pirmiausia, kokie poskoniai atsiskleidžia vėliau, stengiamasi pajusti, kiek jis sūrus, rūgštus, saldus ar kartus. Pirmiausia atsiskleidžia ir ryškiausias turi būti kartumas – tai gero aliejaus požymis.

Tam, kad būtų pagamintas kokybiškas alyvuogių aliejus, turintis naudingų ypatybių, gamintojas turi įvykdyti nemažai įvairių sudėtingų užduočių pradedant alyvuogių skynimu, baigiant aliejaus išspaudimu. Geriausi, labiausiai vertinami alyvuogių aliejai, kurie gaunami išspaudus vienoje alyvmedžių plantacijoje užaugusius vaisius ir iš karto sufasuojami. Gaminant kokybišką aliejų pirmiausia svarbu, kad po skynimo alyvuogės būtų išspaustos per 24 valandas, jei oras yra šiltas, o jei vėsiau – per 72 valandas. Tik per tokį laiką išspaustas aliejus gali būti laikomas vertingu, nes vėliau alyvuogėse prasideda fermentacija, tad iš jų išspausto aliejaus kokybė suprastėja.

Antra, ir tai itin svarbu, – norint pagaminti geros rūšies aliejų, jį būtina spausti šaltai (temperatūra neturi viršyti 30 ºC), tinka tik mechaninis spaudimas – neleistinas joks pakaitinimas ar cheminiai procesai. Kadangi alyvuogės traiškomos kartu su kauliukais, gamintojas turi būti labai atidus ir stebėti, kad kauliukai nesusitraiškytų. Jei taip atsitinka, aliejus įgauna nemalonų prieskonį. Išspaustas aliejus nefiltruojamas, tad jokiomis papildomomis procedūromis aliejaus skonis ir kvapas nebegadinami.

Reikėtų nepamiršti, kad visi žodžiai, apibūdinantys naudingas aliejaus ypatybes, galioja tik aukštos kokybės aliejui – Extra Virgen, arba Vergen, kategorijos. Virgen – paprastai tariant – alyvuogių sultys. Nemaišytas, nerafinuotas, turi skonį ir vitaminus, kaip alyvuogė. Rūgštingumas nėra didesnis negu 1,5 %. Extra (liet. ypač grynas alyvuogių aliejus) rūgštingumas yra mažesnis negu 1 %. Lietuvos parduotuvėse siūlomi „extra“ aliejai paprastai minimaliai atitinka šios rūšies aliejaus reikalavimus.

Kokybiškas alyvuogių aliejus naudingas širdžiai ir kraujagyslėms, jis valo kraują ir nedidina cholesterino. Be to, jis stiprina imunitetą, naudingas virškinimo sistemai, apsaugo nuo ląstelių senėjimo, infarkto, cukrinio diabeto ir daugybės kitų rimtų ligų. Visos alyvuogių aliejui būdingos kokybės ir skonio savybės yra OLIBAZOS aliejuje, kurį tiekia parduotuvėlė „gyduolis.lt“. Šio Andalūzijos aliejaus gamyba ir skonio suvokimas yra perduodami iš kartos į kartą. Ir šiandien jis vienas iš labiausiai vertinamų ir išskirtinių visame pasaulyje.

PASIGAMINKITE NAMINIO MAJONEZO

 

Namie paruoštas padažas iš šviežių kiaušinių ir gero kokybiško Pietų Ispanijos alyvuogių aliejaus „Olibaza“ gali labai paskaninti jūsų salotas.

 

Naminis provansalis

Jums reikės:

2 kiaušinio tryniai

1 stiklinė alyvuogių aliejaus „Olibaza

15 g cukraus

1 žiupsnelis (1/3 šaukštelio) druskos (Himalajų, jūros)

2 arb. š. citrinos sulčių

1 arb. š. garstyčių

Kaip gaminti

  • Trynius sumaišykite su druska, cukrumi ir garstyčiomis, plakdami elektriniu plakikliu, plona srovele supilkite „Olibaza“ alyvuogių aliejų.

Plakite tol, kol masė sutirštės, o paskiausiai supilkite citrinos sultis ir dar šiek tiek paplakite.

Kiekis 5 litrai
Vartojimas Tinka šaltiems ir karštiems patiekalams. Alyvuogių aliejus ypač tinka kepti, nes jame dominuojančios omega-9 r. r. kaitinamos mažai oksiduojasi. Puiki priemonė odos priežiūrai, nes turi daug vitamino E. Sudėtyje esanti oleino rūgštis yra naudinga kaulų augimui, smegenų vystymuisi ir nervų sistemai. Kokybiškas alyvuogių aliejus naudingas širdžiai ir kraujagyslėms, valo kraują ir šalina cholesterolio perteklių. Alyvuogių aliejus skatina tulžies gamybą ir tai pagerina virškinimą ir mažina riziką susidaryti tulžies akmenims. Be to, jis stiprina imunitetą, naudingas virškinimo sistemai, apsaugo nuo ląstelių senėjimo, infarkto, cukrinio diabeto ir daugybės kitų rimtų ligų.
Sudėtis 100 % alyvuogių aliejus, išgaunamas tik mechaniniu būdu.
  • 7 Ievos namai
  • Marius Fabre
  • Cauvin
  • Ottoman
  • Kvapų namai
  • Tiens
  • Muilo kerai
  • Amanprana
  • Žaliasis pakelis
  • OLIBAZA
  • Ateities papildai
  • Zelbukis
  • Medaus produktai
  • Santegra
  • Gyvenimo jūra
  • Vivasan
gyduolis.lt
e.gyduolis.lt © 2014
Šia svetaine patogiausia naudotis Mozila Firefox ir Google Chrome programomis.
Visa informacija šioje svetainėje publikuojama pažintiniais ir švietimo tikslais. Norint produktus naudoti gydymosi tikslu, būtina pasitarti su specialistais.